Google Analytics Sertifikası Nedir? Nasıl Alınır?
Google Analytics reklam yatırımlarınızın getirilerini ölçen, web sitenizde istediğiniz verilere, analizlere ulaşabileceğiniz bir ölçüm aracıdır. Web sitemize gelen ziyaretçilerinizi anında takip edebiliyor, kullanıcı hangi sayfaya girmiş, mobilden mi masaüstünden mi girmiş ve daha bir çok bilgiye bu analiz ve raporlama aracı sayesinde kolaylıkla ulaşabiliyoruz.
Google Analytics sertifikası ise diğer sertifikalar gibi sizin bu araç üzerindeki hakimiyetinizi test eden, test sonucunda başarı puanınızı söyleyen ve Google tarafından düzenlenen sınav sonucunda verilen sertifikadır.
Google Analytics Sertifika Sınavı
Google Analytics sertifikası sınavı 70 sorudan oluşmaktadır. Sınavı 70 sorudan ibaret yapan Google 90 dakika da sınav için süre veriyor. Bence gayet yeterli bir süre. Sertifikanın geçerlilik süresi de 18 ay olarak belirlenmiş. 18 ayın sonunda bu sertifikaya sahip olmak istediğiniz zaman yeniden sınava girmeniz gerekiyor. Sınavdan %80 oranında başarılı olduğunuz zaman sertifikaya hak kazanıyor ve bir Google Analytics Sertifikasına sahip oluyorsunuz. Sınavdan başarısız olduğunuz zamanda da yeniden sınava girmek için 1 hafta beklemeniz gerekiyor. 1 hafta dolmadan sınava girmeye hak kazanamıyorsunuz. Google Analytics Sertifikası çok öncelerde ücretliydi fakat şimdi ücretsiz bir şekilde alınabiliyor.
Google Analytics sertifikası almak aslında çokta zor bir durum değil. Google, Analytics Sertifika sınavına hazırlanılması için yeterli kaynakları sunmuş zaten. Bizler de o kaynaklar sayesinde daha rahat bir şekilde öğrenip sınava girebiliriz.
Sınava girmeden önce Google Analytics Akademi’deki bilgileri okuyup buradaki her şeye güzelce çalışmanızı tavsiye ederim. Bu kurs sonunda yine Google tarafından yapılan bir sınav var. Bu sınava da girip geçtiğin zaman Google tarafından sana kurs katılım sertifikası verilecektir.
Burayı tamamladıktan sonra da Google Analytics Sertifika sınavındaki sorulara benzer soruların yer aldığı http://www.googleanalyticstest.com sorulara da göz atmanızı tavsiye ederim. Sonuçta benzer sorular olduğu için en azından ne tarz çıkacağını, yoruma mı dayalı olacak bilgiye mi az çok anlayabilirsiniz
Hesaplar ve Profiller, Raporların Yorumlanması, Trafik Kaynakları, Kampanya İzleme ve Adwords Entegrasyonu gibi konularda sınavda çıkacak konulardan sadece bir kaçıdır. Bu konulara da göz atıp söylediğim kursa ve teste de katılıp sınava girerseniz eminim ki kazanacaksınızdır. Şimdiden hepinize kolay gelsin. ☺